Pastelaria Briosa
MEDALHA DE OURO na 9.ª edição CN Doçaria Conventual Portuguesa em 2020 na categoria de BOLOS E DOCES CONVENTUAIS
French toast made with Arrufada de Coimbra, fried in oil after soaking in milk and egg. They are then sprinkled with sugar and cinnamon. Weight/caliber: about 100g Exterior appearance: brownish yellow typical of frying and sprinkled with sugar and cinnamon Interior appearance: Dirty white or yellowish yeast cake due to the addition of cinnamon but moistened by the milk syrup Consistency: soft and moist Texture: Mild with a typical sandy feel for sprinkled with sugar and cinnamon Color: brownish yellow typical of frying and sprinkled with sugar and cinnamon Aroma: Christmas fritters with hints of cinnamon and Arrufada butter Taste: sweet, with hints of frying, with a predominance of cinnamon on the outside
Translation in progress.
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Pedaços de bolacha de milho envolta em chocolate apresentando um sabor intenso e textura crocante.
É um produto produzido em diversas zonas do país. Estas cavacas têm um formato irregular e com a sua cobertura fazem lembrar as pedras da Serra da Estrela com neve.
Bolo de forma redonda, húmido. Pesa cerca de 45 gramas, tem o formato de uma pequena broa, castanho claro, com pequenos sulcos na côdea.
Este produto é obtido através de redenho fundida de suíno seguido de prensagem. São pequenos pedaços de gordura de suíno, fritos, que apresentam uma coloração dourada/acastanhada da fritura. É um produto frio aquando da abertura da embalagem que poderá ser colocado num microondas para que se consuma mais estaladiço e quente.