BIFE DO ACÉM REDONDO (ENTRECÔTE)

Region
Alentejo
Description
Maximum acceptable fat thickness at any point on the garment: 0mm Absence of dark color, blood clots, bloodstains or blood vessels on the surface. Absence of bone splinters and cartilage. The meat must not have characteristics of DFD meat or anemic state. It should not be dark and sticky when cut or pale, damp and dull in color. The incisions in the muscle masses must be the minimum necessary and the cleaning must be done only up to the level of the muscular membranes.
Geographic production area
Distritos
PORTALEGREConcelhos
ELVASProducers
PÃO DE CASA DA MADEIRA
Translation in progress.
Crocantes de Bolacha de Milho
Pedaços de bolacha de milho envolta em chocolate apresentando um sabor intenso e textura crocante.
CAVACAS
É um produto produzido em diversas zonas do país. Estas cavacas têm um formato irregular e com a sua cobertura fazem lembrar as pedras da Serra da Estrela com neve.
DONA AMÉLIA
Bolo de forma redonda, húmido. Pesa cerca de 45 gramas, tem o formato de uma pequena broa, castanho claro, com pequenos sulcos na côdea.
OVOS MOLES DE AVEIRO - IGP
The Ovos Moles de Aveiro has a complex aroma (the egg yolk aroma evolves into a characteristic smell that includes aromas as diverse as caramel, cinnamon and nuts, resulting from the chemical reactions that take place during cooking between the sugar and the compounds in the egg yolk). Its taste is sweet, with the flavors of egg yolk and sugar being modulated by cooking.
TORRESMOS DO RISSOL
Este produto é obtido através de redenho fundida de suíno seguido de prensagem. São pequenos pedaços de gordura de suíno, fritos, que apresentam uma coloração dourada/acastanhada da fritura. É um produto frio aquando da abertura da embalagem que poderá ser colocado num microondas para que se consuma mais estaladiço e quente.